Lorem ipsum dolor amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Baker

Follow Us:

Blog

Uleiul ecologic de floarea-soarelui

Uleiul ecologic de floarea-soarelui Hiperoleic – HIGH OLEIC (85% OMEGA 9) presat la rece, de prima presa

  • Acizi grasi mononesaturati de tip Omega 9 (acid oleic) 85%
  • Acizi grasi polinesaturati de tip Omega 6 (acid linoleic) 5,8%
  • >Acizi grasi saturati 7,7%

Uleiul de floarea soarelui HIPEROLEIC sau HIGHOLEIC

  • produs din hibrizi de floarea soarelui cu un continut ridicat de acizi grasi mononesaturati, ACID OLEIC (Omega 9). Consumul de ulei cu continut mare de Omega 9 duce la cresterea colesterolului asa-zis “bun”, HDL si diminuarea riscurilor asociate bolilor de inima.
  • stabilitate mare la oxidare si la temperaturi inalte.
  • nivel foarte scazut de grasimi saturate.
  • ulei nehidrogenat, nu contine acizii de tip trans (ex: margarina, produse fast-food, produse de patiserie etc), adica acele grasimi asociate cu bolile cardiovasculare si cresterea de LDL (colesterolul asa-zis “rau”).
  • ulei bun pentru prajit datorita punctului de fumegare mai ridicat.
    dietele bogate in acid oleic sunt asociate cu un risc mult mai scazut de boli cardiovasculare decat dietele bogate in alte tipuri de grasimi.

Cu cat uleiul folosit la gatit, la prajeli, la salate si prajituri are mai mult acid oleic (Omega 9) si cat mai putine grasimi saturate, cu atat este mai sanatos.

COMPARATIV

Uleiul ecologic de floarea soarelui Hiperoleic (High Oleic) presat la rece (extra-virgin)

Este cel mai sanatos ulei, cu un nivel foarte ridicat de acizi grasi mononesaturati: 80-85% (Acid Oleic – Omega 9) care ajuta la cresterea colesterolului “bun” HDL si reduce riscul aparietiei bolilor cardiovasculare.

Este presat la rece (extra-virgin – la prima presa) si nu trece printr-un proces chimic de productie. Este recomandat atat pentru salate si preparate reci dar si la prajit (datorita punctului de fumegare ridicat).

Nu este hidrogenat si are cele mai reduse grasimi saturate. Procesul de hidrogenare si prajirea grasimilor saturate duce la aparatia acizilor Trans (ex: margarina, produse fast-food, produse de patiserie etc) care cresc colesterolul “rau” LDL si maresc riscul bolilor cardiovasculare.

Uleiul de masline extra-virgin

Are un nivel de Acid Oleic de aprox. 70% si este recomandat pentru salate si preparate reci. Nu este recomandat la prajit (datorita punctului de fumegare scazut). Nivelul grasimilor saturate nesanatoase este mai ridicat (aprox. dublu) fata de uleiul de floarea soarelui hiperoleic.

Uleiul clasic de floarea soarelui

Are un nivel foarte scazut de Acid Oleic de aprox. 25%. Este printre cele mai folosite uleiuri din comert si in general pentru productia lui se folosesc procedee de extractie cu solventi.

OMEGA 9

  • efecte benefice asupra sanatatii fizice si psihice, este esential atunci cand vine vorba despre starea de bine.
  • reduce riscul cardiovascular, implicit riscul de infarct
  • scade nivelul de colesterol rau si il cresc pe cel al colesterolului bun astfel, placa arteriala poate fi indepartata.
  • energizeaza organismul, imbunatateste starea de spirit si reuseste astfel sa combata stresul
  • acidul oleic are capacitatea de a reduce furia, agresivitatea poate fi combatuta prin alimentatie, daca aceasta este bogata in Omega 9
  • efecte benefice asupra pielii si prin consum dar si aplicat la nivel cutanat
  • acizi grasi mononesaturati au capacitatea de a reduce nivelul de colesterol LDL, cunoscut si sub denumirea de colesterol “rau’. Mai mult decat atat, Omega 9 mareste si colesterolul bun, HDL.
  • Studiile facute in domeniu sugereaza faptul ca Omega 9 fortifica sistemul imunitar, ajutand organismul sa faca fata cu bine situatiilor dificile.